23.03.2015

ING sa oddnes mení na NN

Zmena obchodného mena všetkých troch spoločností je dôsledkom postupného oddeľovania poisťovacej časti ING od ING Group, ktorého prvá etapa sa uzavrela v minulom roku vstupom NN na amsterdamskú burzu Euronext. Pre ING Bank, N.V., pobočka zahraničnej banky, sa nič nemení, tá bude aj naďalej pôsobiť pod svojím súčasným obchodným menom. Nové obchodné meno odkazuje k pôvodnému označeniu Nationale-Nederlanden, pod ktorým ING Životná poisťovňa v minulosti pôsobila na slovenskom trhu a ktoré niektoré zo spoločností patriacich do svetovej finančnej skupiny NN dodnes používajú.

ING informuje svojich klientov o zmene od konca januára tohto roka prostredníctvom listov aj elektronicky. Kampaň, ktorá predchádzala zmene obchodného mena z ING na NN, začala na Slovensku 21. februára 2015. Jej súčasťou bol televízny spot s hercom Ewanom McGregorom a prezentácia v on-line médiách, vrátane sociálnych sietí. Na TV spoty s Ewanom McGregorom oddnes plynulo nadviaže hlavná kampaň lokálneho pôvodu, ktorá sa zameria na komunikáciu zmeny značky ING Životnej poisťovne a ING dôchodkových spoločností na NN.

"Zmenu názvu symbolicky považujeme za začiatok novej etapy našej spoločnosti. Je to pre nás skvelá príležitosť stať sa ešte lepšími a ponúkať ešte kvalitnejšie produkty a služby ako tomu bolo doteraz. Verím, že naši klienti budú NN vnímať ako svoju značku, pretože u nás v NN na ľuďoch záleží. Tešíme sa na nové výzvy, ktoré pred nami stoja, aby sme tento cieľ dosiahli,“ uvádza Jiří Čapek, generálny riaditeľ NN SR.

NN Group
NN Životná poisťovňa, a.s., NN dôchodková správcovská spoločnosť, a.s. a NN Tatry - Sympatia, d.d.s., a.s., sú súčasťou finančnej skupiny NN Group, ktorá poskytuje svoje služby viac než 15 miliónom klientov v 18 krajinách, o ktorých sa stará 12 000 zamestnancov. Finančná skupina NN Group nadväzuje na 170-ročnú tradíciu v oblasti finančných služieb. Nationale-Nederlanden odkazuje na názov, pod ktorým vstúpila životná poisťovňa na slovenský trh v roku 1996.

NN Group sa zameriava na životné poistenie, sporenie na dôchodok a správu investícií.

NN Životná poisťovňa, a.s.
Vstúpila na slovenský trh v roku 1996 ako Nationale - Nederlanden poisťovňa, a.s. a neskôr zmenila svoje obchodné meno na ING Životná poisťovňa, a.s. Poisťovňa patrí medzi popredných poskytovateľov inovatívnych produktov v oblasti životného poistenia. Ako prvá na slovenskom trhu ponúkla rizikové poistenie on-line.

NN dôchodková správcovská spoločnosť, a.s.
NN Tatry - Sympatia, d.d.s., a.s.

NN dôchodková správcovská spoločnosť, a.s., vznikla v roku 2004 na základe dlhoročných skúseností finančnej skupiny ING v oblasti dôchodkov ako ING dôchodková správcovská spoločnosť, a.s. Investuje a spravuje úspory sporiteľov na osobných dôchodkových účtoch (II. dôchodkový pilier).
Pôvodne ING Tatry - Sympatia, d.d.s, a.s., vznikla transformáciou Prvej doplnkovej dôchodkovej poisťovne Tatry - Sympatia v roku 2006. Dnes ako NN Tatry - Sympatia, d.d.s., a.s., poskytuje služby v oblasti doplnkového dôchodkového sporenia (III. dôchodkový pilier).