28.05.2002

ING top sponzorom najúspešnejšej plavkyne slovenskej histórie Martiny Moravcovej

Bratislava

Globálna finančná skupina holadnského pôvodu ING Group bude od 1. júna 2002 TOP SPONZOROM Martiny Moravcovej, najlepšej slovenskej plavkyne všetkých čias. Zmluvu dnes v bratislavskom hoteli Danube pred zrakmi médií podpísali generálny riaditeľ retailových finančných služieb ING v Českej republike a v Slovenskej republike Ewout Steenbergen a Martina Moravcová.

Stavajúc na vyše stopäťdesiatročnej tradícii ING GROUP dnes pôsobí vo viac ako 65 krajinách sveta s 112 000 zamestnancami v oblasti bankovníctva, poisťovníctva a správy aktív. Finančná sila, široká škála produktov a služieb, široká rozmanitosť zdrojov zisku a dobré roloženie rizika je základom pre pokračovanie rastu. Vo všetkých svojich operáciách sa ING snaží o rovnováhu medzi záujmami svojich akcionárov, klientov a zamestnancov. V roku 2001, teda v roku osláv 10. výročia pôsobenia na Slovensku, dosiahla životná poisťovňa ING Nationale-Nederlanden a bratislavská pobočka ING BANK N.V. celkový hrubý zisk 379,289 mil. Sk.

Martina Moravcová (1976) je najúspešnejšou plavkyňou slovenskej histórie. Dcéra plavcov-reprezentatov začala pravidelne trénovať ako 6-ročná. Prvé preteky vyhrala o 4 roky neskôr, 12-ročná získala prvý titul Majsterky Československa (50m voľný spôsob). V roku 1992 sa zúčastnila na svojej prvej olympiáde – v Barcelone. Na olympiáde v Sydney (1990) vybojovala pre Slovensko dve druhé miesta. V roku 2002 získala 2 zlaté a jednu striebornú medailu na MS v krátkom bazéne v Moskve. Samozrejme, tieto údaje sú len výberom z množstva úspechov.

ING GROUP, ktorá na celosvetovej báze podporuje najúspešnejších športovcov, napr. najnovších majstrov sveta v ľadovom hokeji – Slovensko, sa preto rozhodla vytvoriť podmienky pre ďalšie úspechy fenomenálnej plavkyne. Podpis sponzorskej zmluvy s prvou abonentkou ING KONTA na Slovensku je potvrdením vzájomnej dôvery a viery v úspech.