Nelson Piquet na druhom mieste Veľkej ceny Bratislavy

Nelson Piquet na druhom mieste Veľkej ceny Bratislavy

„Želám Bratislave odvahu a silu na ďalší rast! Želám jej spokojných obyvateľov a veľa energie, “ – ujal sa úlohy sudičiek sympatický mladý Brazílčan, ktorý pricestoval 29. mája na pozvanie hlavného sponzora ING Renault F1 tímu, finančnej spoločnosti ING, do Bratislavy. V hlavnom meste ho čakal bohatý program s dvomi tlačovými konferenciami, sadením symbolických tulipánov, stretnutím s bratislavskými škôlkarmi z tried s integrovaným vzdelávaním detí s rozličnými disfunkciami i stretnutie so zamestnancami a klientmi ING.

Nelson Piquet junior je synom trojnásobného majstra sveta F1, jedného z najúspešnejších brazílskych jazdcov v histórii. „Od dvanástich rokov žijem medzi mechanikmi v tíme. V piatok ma vybral niekto zo školy, išli sme tisícky kilometrov v Brazílii na preteky a v nedeľu večer späť, aby som v pondelok znovu sedel v školskej lavici“ – odpovedal Nelshino na otázku novinára, či mu otcova sláva pomohla v kariére jazdca. Nelson si musel všetko napriek slávnemu menu vybojovať sám. Do kolotoča F1 sa dostal cez žiacke súťaže v motokárach, juhoamerickú formulu 3, britskú formulu 3, preteky A1 a v sérii GP2 zvádzal súboje s Angličanom Lewisom Hamiltonom. V roku 2007 bol testovacím jazdcom ING Renault F1 tímu. Tento rok je teda preňho prvým naozajstným pretekárskym rokom F1. V F1 začína, podľa vlastných slov sa musí „ešte veľa učiť, najmä veci, ktoré skúsení jazdci robia automaticky“.
Nelson priletel na bratislavské letisko M. R. Štefánika súkromným lietadlom. Priamo na letiskovej ploche ho privítali krojované dievčatá chlebom a soľou – Nelson symbolicky ochutnal tieto dary zeme. Po celý čas bol milý a priateľský, trpezlivo sa fotografoval so záujemcami, odpovedal na všetky novinárske otázky. Vzhľadom na to, že bol chorý a trápila ho aj alergia, držal sa naozaj statočne. Najviac sa uvoľnil pri stretnutí na detskej tlačovej konferencii spolu s primátorom Bratislavy Andrejom Ďurkovským. „Som zvyknutý na všeličo, mám dvoch mladších bratov“- usmial sa milo, keď sa ho spýtali, či sa cíti s deťmi v pohode. Pri závodoch s deťmi s formulkami na diaľkové ovládanie nemal šancu, bratislavskému jazdcovi s tvrdý tréning vyplatil a jednoznačne s Nelsonom zvíťazil.
Nelson sa zúčastnil aj odovzdávania šeku vo výške vyše 122 817,5 € / 3 700 000 Skk nadácii Socia na projekty Šance pre deti a charitatívny fond LION. Cenu za účasti primátora Bratislavy Andreja Ďurkovského odovzdala generálna riaditeľka a predseda predstavenstva ING Životnej poisťovne v SR Anna Huščavová a riaditeľ ING Bank v SR Robert Sunderman. Obaja predstavitelia ING potom primátorovi mesta darovali symbolický tulipán a finančnú podporu na kvetinové skrášlenie hlavného mesta.

Oranžovo modrá zmrzlina chutila super, počasie nám prialo a dobrá nálada vyčarila úsmevy na tvárach všetkých zúčastnených. Vďaka ING Bratislava žila formulou 1, energiou, odvahou a šťastím.