Domov / Občania / NN Slovensko / Tlačové centrum / Tlačové správy / Články / NN Slovensko je partnerom Filmového festivalu inakosti

11.10.2023

NN Slovensko je partnerom Filmového festivalu inakosti

Prostredie, kde sa každý cíti vítaný, oceňovaný a rešpektovaný. NN Slovensko napĺňa túto víziu konkrétnymi krokmi. Nedávno táto spoločnosť podporila výzvu firiem na zlepšenie právneho postavenia LGBTI+ ľudí na Slovensku a aktuálne podporuje 17. ročník Filmového festivalu inakosti (FFi), ktorý sa bude konať od 22. do 28. novembra 2023 v Bratislave.

Organizátori festivalu chcú inšpirovať polarizovanú spoločnosť, aby sa nebála inakosti len preto, že ju nepozná. Aj vizuál tohtoročného FFi komunikuje silu, jednotu a vzájomnú podporu v slovenskej LGBTI+ komunite a tiež poukazuje na odvahu byť iný. „Naša rozdielnosť nás spája. Rôznorodosť môže byť prospešná pre všetkých,“ zdôrazňuje Roman Samotný, člen organizačného tímu Filmového festivalu inakosti.

Jeho slová potvrdzujú i viaceré štúdie, ktoré tento prínos priamo zmerali.

• Podľa odborného portálu People Management, tímy, ktoré sa vyznačujú diverzitou svojich členov, sa dokážu rozhodovať lepšie až o 87 %.
  • Inkluzívne spoločnosti majú až 1,7-násobne vyššiu šancu byť inovatívne a dosiahnuť vyššie cash-flow na zamestnanca (Josh Bersin Academy). Harvard Business Review dodáva, že ich šanca uspieť na nových trhoch je vyššia o 70 %.
  • Firmy s rozmanitým manažment tímom sú podľa BCG schopné dosiahnuť až o 19 % vyššie tržby.
  • A v neposlednom rade je o 83 % pravdepodobnejšie, že spoločnosť dokáže dosiahnuť spokojnosť a angažovanosť zamestnancov z radov mileniálov, ak vo firme vytvorí inkluzívne prostredie.

Pre NN je podpora hodnôt rôznorodosti a inklúzivnosti (nielen) na pracovisku dlhodobou prioritou. Aj preto sa spoločnosť rozhodla podporiť Filmový festival inakosti: „V NN podporujeme inakosť. Chceme, aby mal v našej spoločnosti každý človek rovnaké práva, cítil sa bezpečne a bol rešpektovaný bez ohľadu na pohlavie, vek, vierovyznanie, pôvod či sexuálnu orientáciu. Snažíme sa vytvárať prostredie, v ktorom naši kolegovia môžu byť bez obáv sami sebou a kde každý dostane rovnakú príležitosť na sebarealizáciu. Inkluzívna zákaznícka aj zamestnanecká skúsenosť sú pre nás kľúčové. Naprieč celou skupinou NN sa snažíme pozitívne prispievať k blahu všetkých našich komunít bez rozdielu,“ hovorí Daniela Tomášková, tlačová hovorkyňa NN Slovensko.

Filmový festival inakosti 2023 prinesie viac ako 50 filmov z domácej a zahraničnej tvorby. Sekcia Súčasný film ponúkne diela z medzinárodných festivalov a obľúbená sekcia Kraťasy sprostredkuje krátke filmy z rôznych častí sveta a uhlov pohľadu. Slovenské premiéry predstavia rozmanitý výber od slovenských tvorcov zaoberajúcich sa queer témami, medzi nimi aj dokument House of Velvet od Igora Smitku a Ivany Hucíkovej. Medzi novinky FFi tento rok patrí trojčlenná medzinárodná porota v súťažnej sekcii krátkych filmov, Industry program určený najmä študentom filmových škôl a nové sprievodné podujatie inKonferencia.

Spoločnosť NN ešte pred štartom festivalu oslávi 11. október, keď svet oslavuje International Coming Out Day. „Na znak solidarity si tento deň pripomenú i naši kolegovia a v našom interiéri budú dominovať dúhové farby,“ dodáva D. Tomášková.