19.04.2012

ING prináša špeciálne poistenie pre seniorov

Aj napriek tomu, že slovenský poisťovací trh ponúka množstvo zaujímavých produktov, doteraz mu chýbalo poistenie pre seniorov. ING Životná poisťovňa, a.s., tak ako prvá prichádza s novinkou v podobe životného poistenia pre ľudí nad 55 rokov so špeciálnymi pripoisteniami určenými práve pre túto vekovú skupinu. Nový produkt ING Smart Senior je nastavený tak, aby sa flexibilne prispôsobil potrebám starších ľudí z hľadiska životného poistenia aj voliteľných pripoistení. Zásadnou výhodou pre starších ľudí je pritom asistenčná služba a pripoistenie pre prípad nesebestačnosti ako súčasť poistenia, vďaka ktorým majú seniori v prípade potreby zaistenú pomoc alebo niektoré služby domácej asistencie.

Prieskum, ktorý pre ING vykonala výskumná agentúra 2Muse potvrdzuje, že starší ľudia na Slovensku sa obávajú o to, kto sa o nich postará vo vyššom veku. Takmer dve tretiny opýtaných vo veku nad 55 rokov totiž uviedli, že mladí ľudia sa nezaujímajú o ich potreby. Zároveň až 72 % ľudí sa obáva možnej finančnej krízy a až 9 z 10 opýtaných nechce byť na staré kolená niekomu na ťarchu a naopak túži po samostatnosti. Odpoveďou, ktorá reaguje na obavy zo starnutia je prvé životné poistenie na slovenskom trhu, určené špeciálne seniorom. „ING Smart Senior je určený pre ľudí nad 55 rokov, pre ktorých je poistná ochrana v tomto období veľmi dôležitá. Novinka v oblasti poistenia flexibilne pokrýva požiadavky poistených a prispôsobuje sa ich životnej situácii. Ľudia považujú za atraktívnu možnosť pripoistenia trvalých následkov v dôsledku úrazu a choroby, ponuku asistenčných služieb a možnosť zabezpečiť sa pre prípad nesebestačnosti,“ hovorí Dušan Quis, generálny riaditeľ ING Životnej poisťovne.

Prieskum taktiež dokazuje, že žiadanou výhodou nového poistenia je aj samotná ponuka životného poistenia v staršom veku. Takmer tretina opýtaných tvrdí, že najväčšími prekážkami v životnom poistení v ich veku boli doteraz samotný vyšší vek a s tým spojený nárast poplatkov či neochota životných poisťovní poistiť starších ľudí pre zvýšené riziko zdravotných problémov.

ING Smart Senior však naopak okrem poistenia úmrtia a invalidity rieši špecifické požiadavky ľudí v staršom veku v podobe pripoistenia špecifických rizík, ako napríklad hospitalizácia, drobné úrazy či prípady nesebestačnosti. Zároveň majú seniori možnosť využiť ponuku zhodnotenia finančných prostriedkov prostredníctvom garantovaného fondu. Veľkým plusom poistenia je ponuka asistenčných služieb. S novinkou v rámci životného poistenia tak už nebude pre klientov problém využívať domácu asistenciu, ako napríklad dovoz jedla, upratovanie domácnosti či opatrovanie seniorov. Táto služba je ako bonus venovaná zdarma klientom ING Životnej poisťovne, ktorým tento rok končí životné poistenie a rozhodnú sa byť naďalej krytí produktom ING Smart Senior. „Možnosť využívať asistenčné služby umožňuje ľuďom zachovať si životný štandard a samostatnosť a zároveň istotu, že v prípade potreby v otázke zdravia nájdu radu a pomocnú ruku,“ dodáva Dušan Quis.

Poistenie je do maximálnej výšky flexibilné, počas jeho trvania je možné kedykoľvek meniť jednotlivé časti pripoistenia. „ING Smart Senior prináša nové riešenie pre starších klientov, ktorí sú stále aktívni v pracovnom nasadení a rovnako aj v oblasti osobného života. Naším cieľom je umožniť klientom žiť aktívnym životom aj napriek rizikám, ktoré im v staršom veku v spojení s aktívnym životným štýlom hrozia,“ tvrdí Dušan Quis.

ING Životná poisťovňa ponúka poistenie Smart Senior koncom apríla 2012.