Mestský prekážkový beh opäť v Bratislave

Nadšenci behu a zdravého životného štýlu si opäť budú môcť otestovať svoju kondíciu. Druhý ročník mestského prekážkového behu NN URBAN CITY RACE umožní rekreačným aj aktívnym bežcom objavovať a prekonávať svoje hranice, zdolávať prekážky či porovnať si svoj výkon s ostatnými. Zapojiť sa môžu aj deti. Centrum hlavného mesta sa v sobotu 9. júna 2018 premení na prekážkovú dráhu plnú prekvapení a skvelej zábavy.

Beh patrí medzi najjednoduchšie a najprirodzenejšie formy pohybu pre človeka. Jediné, čo k nemu potrebujete je dobrá obuv, zdravé nohy a pevná vôľa. Je však nevyhnutné behať dlhodobo a pravidelne, aby sa prejavil pozitívny vplyv tohto športu na organizmus. Zároveň platí, že nikdy nie je neskoro začať a behávať sa dá v každom počasí a ročnom období. Beh napomáha udržiavať dobrú kondíciu a zdravú telesnú hmotnosť. Človek sa po ňom cíti šťastný a vyrovnaný dôsledkom endorfínov, ktoré sa vylučujú pri pohybe. Nenahraditeľný je aj pocit objavovania, prekonávania seba samých a zdolávania nových výziev.

Cieľom tohto unikátneho behu je obohatiť „obyčajné“ preteky o mestské prekážky inšpirované extrémnymi športmi, kde sú častými disciplínami podliezanie v blate, šplhanie po lane, hod oštepom či presúvanie pneumatík. Na NN URBAN CITY RACE budú účastníci zdolávať priamo v uliciach mesta prekážky, s ktorými sa denne stretávajú.

Novinky a prekvapenia
Oproti minulému ročníku bude trať tentoraz trochu náročnejšia a dlhšia o 2 km. Účastníci  budú na 9 kilometroch zdolávať štyri rôzne silovo-prekážkové zóny, ktorých súčasťou budú napríklad schody, kopce, rovinky a ďalšie mestské prvky. Štart i cieľ sa budú nachádzať na Hlavnom námestí a trať povedie popri Dunaji na most Lafranconi.

Všetci účastníci NN URBAN CITY RACE získajú okrem dobrého pocitu z prekonávania vlastných limitov aj bohatý štartový balíček. Nájdu v ňom funkčné športové tričko, batoh, medailu či občerstvenie.

NN URBAN CITY RACE je podujatím pre celú rodinu. Tento rok sa v rámci NN UCR KIDS CHALLENGE môžu do behu zapojiť i deti. Na Františkánskom námestí bude pre ne pripravená jednoduchšia i náročnejšia trať. Štartovať budú postupne podľa vekových kategórií, najprv dievčatá, potom chlapci. Pre malých aj veľkých divákov bude pripravená cukrová vata a množstvo ďalších atrakcií.

Jednu z prekážok pripravila aj tento rok NN Životná poisťovňa ako generálny partner podujatia. Vlani si mohli účastníci vyskúšať skok z NN slamenej veže. Tento rok ich čaká nové prekvapenie, ktoré spoznajú až v deň pretekov. „Sme životná poisťovňa, ktorá svojich klientov podrží v každej neočakávanej situácii. Keďže prevencia je lepšia než liečba, snažíme sa aj našich klientov motivovať k zdravému životnému štýlu a podporovať ich pri športovaní. Beh je vynikajúci spôsob, ako si upevniť kondíciu i zdravie a zároveň si oddýchnuť od každodenného stresu v tomto modernom a hektickom svete. Aj preto sme súčasťou tohto jedinečného bežeckého podujatia, v rámci ktorého sme pre bežcov na trati opäť pripravili prekážkové prekvapenie,“ uvádza generálny riaditeľ NN Slovensko Peter Brudňák.

Na beh cez mestské prekážky sa tešia aj známe slovenské tváre a ambasádori podujatia: herec a režisér Andy Kraus, fitnes tréner Jany Landl, tanečník a choreograf Johny Mečoch či úspešný účastník prekážkových behov Richard Chrappa. Prekonať samých seba prídu tiež účastníci televíznej šou Najväčší víťaz.

„Hoci je beh zdravý a je to vynikajúci spôsob, ako si vybudovať a udržať kondíciu, nie všetci radi behajú. Človek si môže kvalitne zabehať aj v meste a využiť ako prekážku bežne dostupné mestské prvky, ako napríklad lavičku v parku, ktorá okorení každodennú trasu pravidelného bežca. Akcia NN URBAN CITY RACE by mala byť predovšetkým zábava a príjemný zážitok pre každého, kto aspoň trochu športuje. Zároveň budú mať ľudia jedinečnú príležitosť vyskúšať si, aký je to pocit prebehnúť napríklad cez stojace auto či iný dopravný prostriedok,“ pozýva na podujatie fitnes expert Jany Landl.

Beh je určený pre všetkých, ktorí si trúfajú prekonať viac alebo menej náročné prekážky. Tí, ktorí to berú naozaj vážne a dávajú si záležať na príprave, môžu s organizátormi bezplatne trénovať každý utorok o 19:00 na Magio pláži.

Viac informácií sa dozviete na stránke www.UCR.sk alebo na Facebooku UCR Slovakia.
Registrácia pre verejnosť prebieha na www.predpredaj.sk.