11.06.2019

Nové prekážky boli pre účastníkov NN Urban City Race 2019 veľkou výzvou

Skúšali ste niekedy preliezť cez auto či vyliezť po sieti do výšky 4 metrov? Viac ako 600 nadšených účastníkov adrenalínového mestského behu NN URBAN CITY RACE si vyskúšalo v nedeľu mnoho unikátnych prekážok v rozhorúčených bratislavských uliciach.

Do ulíc bratislavského centra sa už po tretíkrát vrátil NN Urban City Race, mestský prekážkový beh pre malých i veľkých športových nadšencov. Tento rok bola trať opäť dlhšia i náročnejšia, čo mnoho pretekárov ocenilo. „Na trati dlhej 10 kilometrov bolo až 38 prekážok rozdelených do 4 zón. Novinkou bolo rúčkovanie na kruhoch spojených s rebríkom, čo mnohých účastníkov potrápilo. Nová bola aj prekážka s názvom „Ježko“, ktorá sa používa i na svetových podujatiach a pre mnohých bola najväčšou výzvou III. ročníka NN UCR,“ povedal elitný bežec a technický riaditeľ podujatia, Richard Chrappa.

Príjemným spestrením trate bola streľba zo športového luku. Veľkou výzvou bola  tzv. „Pekelná aréna“, kde sa museli pretekári vyšplhať na 4 metre vysokú sieť. Mieru strachu z výšky u pretekárov preveril aj tento rok Faktor strachu - prekážka, ktorú opäť pripravil generálny partner podujatia, NN Životná poisťovňa.
Logo UCR
„Tretí ročník NN Urban City Race v Bratislave hodnotím veľmi pozitívne - dostávame až neuveriteľne pozitívne reakcie od ľudí. Účasť oproti minulému ročníku stúpla a výbornou správou je, že náš beh NN UCR dnes spĺňa všetky atribúty na to, aby sa stal jedným z nominačných pretekov na Majstrovstvá Európy OCR (prekážkové behy),“ povedal známy kondičný tréner a športový riaditeľ NN UCR, Jany Landl.

V detských kategóriách pod hlavičkou NN UCR Kids Challenge súťažilo až 140 detí vo veku 4 až 15 rokov, ktoré sa museli popasovať s preliezaním, podliezaním, ťahaním vreca na kladke i so strieľaním z praku. Najväčším bojovníkom v detskej kategórii bol bezpochyby na vozíčku súťažiaci Matthias Molnár, ktorý si užil preteky s pomocou mamy. Poctivo zvládol jednotlivé prekážky za celkový čas 8 minút a 38 sekúnd. Všetci malí účastníci a malé účastníčky získali sladké prekvapenie a tí najlepší aj vecné ceny.

„V NN Životnej poisťovni veríme, že prevencia je častokrát lepšia než liečba. Preto sa našich klientov snažíme motivovať k zdravému životnému štýlu, ktorý je v dnešnej dobe plnej stresu a hektiky potrebný pre fyzickú i psychickú pohodu. Sme radi, že III. ročník tohto jedinečného športového podujatia sa zaobišiel bez vážnejších zranení a všetci sa skvelo bavili,“ dodala na margo tohtoročného mestského prekážkového behu NN UCR Daniela Tomášková, hovorkyňa NN Životnej poisťovne, generálneho partnera podujatia.

Výsledky v 4 hlavných kategóriách: