16.05.2016

Peter Brudňák - nový generálny riaditeľ NN Životnej poisťovne a NN dôchodkových spoločností

Od 14. mája 2016 zodpovedá za riadenie všetkých troch spoločností NN Životná poisťovňa, a.s., NN dôchodková správcovská spoločnosť, a.s. a NN Tatry – Sympatia, d.d.s., a.s. Peter Brudňák (48). Za predsedu predstavenstva jednotlivých spoločností bude zvolený po získaní predchádzajúceho súhlasu Národnej banky Slovenska.

Jeho hlavnou úlohou je posilňovať pozíciu NN Životnej poisťovne a NN dôchodkových spoločností na Slovensku: „Budem sa snažiť čo najviac vyťažiť z obchodných príležitostí, ktoré náš trh ponúka a pokračovať v rozvoji a napredovaní NN s veľkým dôrazom na potreby klientov,“ hovorí Peter Brudňák, ktorý má vyše 20-ročné skúseností na vedúcich pozíciách prevažne vo finančných inštitúciách na slovenskom, českom aj čínskom trhu.

Po ukončení vysokej školy nastúpil do Coca-Coly SR, kde sa postupne prepracoval na pozíciu obchodného riaditeľa a zástupcu generálneho riaditeľa. Od roku 2001 sa P. Brudňák pohyboval len vo finančnom a poisťovacom sektore. Pôsobil ako generálny riaditeľ v poisťovni Uniqa a spoločnosti Aegon, kde po úspešnom pôsobení na Slovensku a v Česku, zastával viac než tri roky aj rolu prezidenta a CEO v Šanghaji. Do NN Slovensko prichádza z Poštovej poisťovne z funkcie predsedu predstavenstva.