Peter Van Ooijen novým finančným riaditeľom ING – časti pre poistenie a dôchodky ČR/SR

Peter Van Ooijen novým finančným riaditeľom ING – časti pre poistenie a dôchodky ČR/SR

Novým finančným riaditeľom ING – časti pre poistenie a dôchodky ČR/SR* sa splatnosťou od 1. septembra stal Peter Van Ooijen (50). V rámci svojej pozície bude mať zodpovednosť za strategické riadenie financií a udržanie ekonomickej a finančnej stability spoločnosti. Peter Van Ooijen je skúsený manažér. Do ING ČR/SR prichádza z Poľska, kde posledné tri roky zastával rovnakú pozíciu v ING Insurance Poland.

Peter Van Ooijen vyštudoval matematiku na Leidenskej univerzite v Amsterdame. Svoju profesijnú kariéru spojil so značkou ING a do holandského ING, resp. Nationale Nederlanden, nastúpil ihneď po vysokej škole. Vystriedal tu niekoľko pozícií v oblasti financií, poistnej matematiky a controllingu. V priebehu svojej kariéry sa vypracoval až do pozície finančného riaditeľa a riaditeľa pre riadenie poistných rizík. Zároveň sa stal členom predstavenstva. Od roku 2008 pôsobil v poľskej ING. Najskôr ako riaditeľ pre riadenie rizík a od roku 2010 ako finančný riaditeľ. Súčasne bol členom predstavenstva spoločnosti.

„Práca v ING ČR/SR je pre mňa novou výzvou. Som rád, že môžem byť súčasťou transformačných zmien, ktoré by mali prispieť k väčšej efektivite spoločnosti. Je mi blízky model riadenia firmy, jasné zameranie na klienta a jeho potreby a prioritná snaha managementu posilniť pozíciu ING ČR/SR ako modernej firmy a leadera vo svojom odbore,“ hovorí Peter Van Ooijen.

Peter má 50 rokov, je ženatý, má devätnásťročného syna a vo voľnom čase sa venuje športu (tenis, beh). Tiež rád číta a sleduje novinky z oblasti IT.

*zahŕňa spoločnosti ING Životná poisťovňa, a. s., ING Tatry – Sympatia, d.d.s., a.s. a ING dôchodková správcovská spoločnosť, a. s.