Nový generálny riaditeľ ING BANK N.V., pobočka zahraničnej banky Hans J. van Essen

Hans Jacobus van Essen, ktorý do konca januára 2004 pôsobil v Belehrade ako generálny riaditeľ ING BANK N.V. pre Srbsko a Čiernu horu a zároveň ako zástupca ING pre aktivity v Slovinsku, Bosne-Hercegovine a Macedónsku, bude po udelení súhlasu Národnou bankou Slovenska novým generálnym riaditeľom ING BANK N.V., pobočka zahraničnej banky so sídlom v Bratislave.

Nahradí tak vo funkcii doterajšieho generálneho riaditeľa banky Jana Hillereda, ktorý nastupuje na novú pozíciu v rámci ING v Amsterdame.

H. J. van Essen (44) ukončil štúdium na Erasmovej Univerzite v Rotterdame v roku 1985, kde získal titul Master of Business Economics. Svoju profesnú kariéru začal v NCB Bank (Chase Manhattan Bank) v Amsterdame. V rokoch 1989 až 1991 pracoval pre ING Bank rovnako v Amsterdame. Od roku 1991 do roku 1994 zastával pozíciu Risk manažéra v ING BANK na Taiwane a následne v Poľsku. V roku 1995 mu bola ponúknutá pozícia Riaditeľa pre korporátne bankovníctvo v ING Bank Poľsko a od roku 1996 do roku 2001 pracoval v rovnakej funkcii v ING BANK Rumunsko. H. J. van Essen pokračoval vo svojej kariére v Belehrade, a to na pozícii generálneho riaditeľa Banky pre Srbsko a Čiernu Horu a ostatné krajiny bývalej Juhoslávie.

My ING